Back to top

La Diputació de Tarragona ampliarà l'assistència als municipis davant l'augment de temporals

Així ho ha assegurat la presidenta de l'ens supramunicipal, Noemí Llauradó, en una entrevista a Canal Reus, després de recórrer els municipis més afectats per la nevada.

Davant l'increment dels temporals els darrers anys, la Diputació de Tarragona planteja incrementar la cartera de serveis als municipis en vista a la prevenció i a la solució d'urgències, com les que s'han generat a partir de la nevada d'aquest cap de setmana en bona part del Priorat i l'interior del Baix Camp, a més de la Terra Alta o la Ribera d'Ebre. 

Noemí Llauradó, la presidenta de la Diputació de Tarragona, assegura que "potser no cal que els municipis comprin maquinària perquè no la faran servir més que un cop a l'any" però que sí que ho farà l'ens que dirigeix per donar cobertura si es repeteixen episodis com el d'aquest cap de setmana. 

Del Glòria a la Filomena

De fet, en els darrers 15 mesos s'han produït tres temporals importants que han afectat de diverses maneres la demarcació de Tarragona. Des del Glòria, que va inundar la Conca de Barberà i que va malmetre el Delta de l'Ebre, fins al Filomena d'aquest cap de setmana, que s'ha centrat bàsicament a Falset i al Priorat, però que també ha colpejat la desembocadura del riu Ebre i especialment la barra del trabucador. 

Llauradó també assegura que des de les diverses administracions assistiran els sectors més afectats. En especial les empreses que han vist com se'ls esfondrava el sostre a Falset i a Porrera. 

Paraules clau:

Notícies relacionades