Back to top

La Diputació de Tarragona aplica mesures per garantir la liquiditat dels pobles

Aquest dissabte, en una entrevista a Canal Reus, la presidenta de l'ens supramunicipal, Noemí Llauradó, ha explicat que aquesta setmana està previst el pagament d'una bestreta de 22 milions d'euros.
Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona també s'ha posat a treballar per pal·liar els efectes que la crisi del coronavirus pot comportar per a l'economia. En concret, i a través de diverses mesures, es busca que els municipis més petits puguin gaudir de liquiditat per poder fer front al seu dia a dia. 

Entre d'altres accions es mantenen les bestretes als ajuntaments a través de BASE, malgrat que aquest organisme autònom que té delegada la gestió dels impostos dels ajuntaments petits n'hagi aturat provisionalment el cobrament per la crisi. Aquesta setmana està previst el pagament d'una bestreta de 22 milions d'euros, el que contribueix a la viabilitat econòmica de molts consistoris. 

A tot plegat cal sumar-hi factures a proveïdors per valor d'1,6 milions per tal de mantenir l'activitat a les empreses afectades per la crisi i evitar en la mesura del que sigui un fre a l'economia. 

Mesures aplicades amb bisturí

La Diputació també treballa amb el Pla d'Inversió Municipal com una eina imprescindible per al funcionament municipal. Un paquet de 85 milions d'euros durant el mandat. La presidenta de la Diputació assegura que les mesures s'apliquen amb la consciència que pertoca i que, de moment, l'ens pot mantenir aquest ritme d'ajudes sense problema. 

canalreus a telegram

Paraules clau: