Back to top

La Diputació de Tarragona construirà una nova escola de música a Falset

Les obres d'adequació de l'edifici 'Can Magrinyà' avancen a bon ritme, tal com s'ha posat de manifest durant la visita del president de la institució, Josep Poblet, a la capital del Priorat aquest divendres.
construcció escola de música

La Diputació de Tarragona ha impulsat, a través d'una aportació de 100.000€ i de la redacció del projecte, la construcció d'aquests nous equipaments, que donaran servei a veïns de tota la comarca. Poblet ha visitat les obres acompanyat del diputat delegat de Cultura de la Diputació, Joan Olivella; del diputat Carles Ribé; l'alcalde del municipi, Jaume Domènech, i membres de la corporació municipal.

Amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de la comarca del Priorat i d'impulsar-ne la formació musical de joves i infants, la Diputació de Tarragona va signar un conveni l'any 2016 amb l'Ajuntament de Falset per fer possible la construcció d'unes instal·lacions adequades per a l'Escola de Música de Falset, llargament reivindicades. Falset compta amb una escola de música estable des de l'any 1983, gestionada per l'Associació Musical Vila de Falset. L'escola té actualment 11 professors i una setantena d'alumnes de gairebé tots els pobles de la comarca.

Visita al Castell de Falset

Josep Poblet ha destacat que aquesta actuació s'alinea amb els objectius estratègics de la Diputació, atès que fomenta l'accés a l'educació, i en especial a la formació musical. L'objectiu final és que la música tingui el seu espai de desenvolupament arreu del territori. Precisament, la institució gestiona les escoles i conservatoris a Tarragona, Reus i Tortosa, amb un pressupost anual de més de 6 milions d'euros. I a més, dóna un impuls a les escoles de música municipals a través d'una línia de subvencions específica. L'any 2018, un total de 31 escoles de música es beneficiaran d'aquests ajuts, amb un pressupost total de 500.000 €.

Durant la visita al municipi també han visitat el Castell de Falset per conèixer el projecte museogràfic que s'hi ha projectat, tot coincidint amb la celebració el 2018 de "l'any de les reines nascudes a Falset". La Diputació també ha col·laborat en el finançament d'aquesta iniciativa.

Paraules clau: