Back to top

La Diputació de Tarragona invertirà en instal·lar caixers en micropobles

La Diputació de Tarragona aprovarà per unanimitat el pressupost de l'any 2023 per quart any consecutiu i, un any més, se superen i marquen la xifra més alta mai pressupostada en aquesta institució: 189 milions d'euros.

Per quart any consecutiu, tots els grups polítics que tenen representació a la Diputació de Tarragona (ERC i Junts al govern, i PSC i C's a l'oposició) aprovaran el pressupost per al 2023 per unanimitat en el plenari del pròxim divendres. Serà, a més, el pressupost amb la xifra més alta de la història: 189 milions d'euros, que s'incrementa en un 0,85% respecte de l'exercici anterior.

Destaquen partides de diners com la que han destinat al Pla d'Acció Municipal (PAM) que, sumant a tot el que han invertit durant el mandat, arriben als 85 milions d'euros. També 7,5 milions d'euros en línies de subvencions per la transició energètica i l'acció climàtica, i 8,2 milions per a fer inversions en la xarxa local de carreteres. O una altra, de més petita, però important per a evitar el despoblament. 360.000 euros per ajudar als micropobles (pobles amb menys de 500 habitants) a que puguin tenir caixers automàtics d'entitats bancàries.

diputació de tarragona.jpeg

Davallada en els diners destinats al turisme

Tot i ser el pressupost més gran de la història, des de la institució remarquen que han estat molt curosos i prudents perquè totes les inversions que es tirin endavant, tinguin la seguretat que es poden mantenir al llarg dels anys. Tot i això, destaca una disminució en els diners que es destinaran al Turisme de la Costa Daurada i al Turisme de les Terres de l'Ebre, en una davallada del 12% i 28% respectivament. 

Amb tot, els quatre grups polítics han celebrat que aquest mandat hagin pactat tots els pressupostos i s'hagin aprovat per unanimitat. Tal com han dit textualment, "tot per treballar i buscar el millor per a la província de Tarragona". 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades