Back to top

La Diputació de Tarragona porta 10 anys premiant l'emprenedoria del territori

La 10a edició dels Premis Emprèn ha impulsat 20 projectes empresarials de la demarcació amb una dotació econòmica total de 41.000 €, la més alta fins a l’actualitat

Aquest dijous al Teatre Fortuny s'ha celebrat la gala de lliurament dels Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona de 2022, uns premis que arriben a la seva 10a edició. Els projectes guanyadors de cadascuna de les 7 categories del certamen rebran un premi econòmic de 4.000 € que servirà per fer avançar el projecte, així com un servei d'assessorament personalitzat per part de l'equip tècnic de la Diputació i de les entitats col·laboradores.

Els premiats

  • EDUCAPORTS, una empresa especialitzada en educació ambiental al Parc Natural dels Ports (Alfara de Carles)
  • BEKARME, model de negoci sostenible de moda circular i upcycling (L’Aldea)
  • DATOMA, tecnologia d’anàlisi de dades científiques mitjançant la computació en remot (Tarragona)
  • LETS EBAU, aplicació per dispositius mòbils amb l’objectiu de ludificar la preparació de les proves de selectivitat (Tarragona)
  • HACDOS, tecnologia que permet generar hidrogen verd a partir d’aigües residuals mitjançant energia solar (Vilallonga del Camp)
  • COOPERTIVA TERRAM, empresa que a través d’una explotació agrícola facilita la inclusió de persones en risc d’exclusió social (La Sénia)
  • TORCLUM, empresa dedicada al cultiu de l’olivera i a l’elaboració de l’oli d’oliva (La Bisbal del Penedès)

A més, els Premis Emprèn 2022 han reconegut 13 projectes empresarials més de les 7 categories del concurs: MINIMONO TRAVEL (Reus), COTÓ DEL DELTA (Sant Jaume d’Enveja), NEO FEST (Tortosa), GOOD PROJECTS (La Pobla de Mafumet), LA GRAN PAS (Reus), ACTIVATIC, ACADÈMIES DE REFORÇ I ANGLÊS (Tarragona), KOMPY (Altafulla), MUEBLES PERENNE, SL (La Sénia), NANOCRHONIA (Tarragona), LA BASTIDA PARTICIPACIÓ, SCCL (Santa Coloma de Queralt), THE ARBRE TEAM (Santa Coloma de Queralt), CENTRE DE DINAMITZACIÓ RURAL LA BROSTADA (Bràfim), PRADES AVENTURA (Prades). Tots ells, s’enduen un premi econòmic de 1.000 €.

Una dècada d’impuls a projectes empresarials de la demarcació

La 10a edició dels Premis Emprèn de la Diputació ha impulsat 20 projectes empresarials del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, amb una dotació econòmica total de 41.000 €, la més alta fins a l’actualitat. L'objectiu del certamen al llarg d’aquests anys ha estat augmentar i consolidar empreses i projectes basats en la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci.

De fet, des de la creació dels Premis Emprèn s’han reconegut més de 200 iniciatives d’entre més d’un miler de participants. Precisament l’acte ha comptat amb alguns d’aquests emprenedors, que han compartit la seva experiència i trajectòria empresarial, com és el cas d’Humbert Conti i Meritxell Jardí, de l’empresa (Mediterranean Sake Kensho), o Anna Frixach, de Campings.cat, entre d’altres.

Paraules clau:

Notícies relacionades