Back to top

La Diputació de Tarragona rebutja la inhabilitació de Quim Torra

El govern de la Diputació de Tarragona s'ha adherit al manifest que defensa la llibertat d'expressió i rebutja la sentència del Tribunal Suprem

El govern de la Diputació de Tarragona s'ha adherit al manifest de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) en què es rebutja la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra.

Els motius de la Diputació de Tarragona

El text posa de manifest que la presidència de la Generalitat i el Parlament de Catalunya "són les dues principals institucions polítiques que té Catalunya i les dues emanen de la voluntat dels ciutadans a través de les urnes" i assegura que "només el Parlament, d’acord amb la seva sobirania, pot ser la institució que esculli, nomeni o rellevi del seu càrrec un/a president/a de la Generalitat". El text emès per l'entitat municipalista assenyalat que "no podem permetre que un requeriment d’un organisme com la Junta Electoral Central serveixi per destituir i inhabilitar políticament al President de la Generalitat de Catalunya. I menys per una pancarta que expressa la defensa de les llibertats individuals i col·lectives i de la democràcia".

En el mateix sentit, afegeix que els ajuntaments "som espais de llibertat i pluralisme. Les nostres institucions polítiques, siguin quines siguin, sempre han de preservar la llibertat d’expressió. I no donarem mai suport a aquells que amb processos judicials, persecució d’idees i repressió i censura vulguin canviar els fonaments de la democràcia". Alhora, manté que "cap institució pot ser inhabilitada per reclamar la llibertat i la democràcia".

El manifest de l'Associació Catalana de Municipis conclou afirmant que "ara, més que mai, és el moment de la unitat, cívica, social i política, del compromís amb la llibertat i de la defensa dels drets fonamentals de tota societat: la democràcia, el pluralisme i la llibertat d’expressió. Perquè només amb aquests drets podrem esdevenir com a poble, i preservar la nostra dignitat".

Paraules clau:

Notícies relacionades