Back to top

La Diputació de Tarragona redacta un estudi sobre la MAT

Aquest dimarts el presenten davant d'una quarantena d'alcaldes i diversos presidents de consells comarcals. El territori presentarà les al·legacions per aturar el macroprojecte energètic.

Fa dies que en sentim a parlar i aquesta setmana s'acaba el termini per presentar-hi al·legacions. El projecte de Forestalia que pretén construir una línia de molt alta tensió, una MAT, que creua bona part del territori, ha aixecat les ires d'ecologistes, empresaris i polítics. Aquest dimarts, de fet, es presenta un estudi jurídic elaborat per experts en medi ambient i encarregat per la Diputació de Tarragona que ha de reforçar els arguments dels ajuntaments i les administracions. 

La MAT creuarà el territori amb una extensió de 180 km i trinxa, segons els seus opositors, diversos municipis. Un dels més afectats és l'Aleixar, al Baix Camp, però també diversos pobles del Priorat veuen com queden dins el perimetre de la línia de molt alta tensió i les seves afectacions. La gran majoria d'alcaldes del territori hi estan en contra, així com també els consells comarcals. Tots plegats assistiran aquest dimarts a la presentació de l'informe per part de la Diputació de Tarragona. 

També la Intersindical està en contra de la MAT

Aquesta setmana també han presentat al·legacions a la línia de molt alta tensió diverses entitats i també sindicats. Entre ells, la Intersindical, que aquest dilluns ha estat protagonista del Notícies de Canal Reus. 

Paraules clau:

Notícies relacionades