Back to top

La Diputació de Tarragona, seu provisional de la col·lecció del Castell d'Escornalbou

Avui, divendres 21 d'agost, es completa el trasllat de 6.000 peces de la col·lecció del Castell Monestir d'Escornalbou a un magatzem privat de la Diputació de Tarragona

El Castell Monestir Sant Miquel d'Escornalbou vol tornar a brillar amb llum pròpia. El piano del saló blau, les làmpades o el mobiliari del despatx del seu més insigne resident, el diplomàtic reusenc Eduard Toda, són només algunes de les 6.000 peces de la col·lecció que s'han traslladat, durant el mes d'agost, de manera temporal a un magatzem de la Diputació de Tarragona. L'objectiu del moviment és facilitar les obres de restauració i actualització de la casa senyorial.

Aprofitant el trasllat, es farà una revisió minuciosa dels béns mobles per garantir-ne la conservació i l'encant que imperava durant l'estada de Toda, a principis del segle XX. A més a més, es pretén fer un estudi en profunditat per determinar el seu valor històric, documental i artístic, tot i que ja es preveu la seva gran rellevància personal per descobrir la vida dels seus inquilins. 

Les obres de restauració començaran el setembre

Les obres de restauració del Castell Monestir d'Escornalbou començaran el mes de setembre i s'allargaran fins a finals de 2020. Formen part del Pla Director que promouen la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, els seus copropietaris, per tal de reivindicar el valor del recinte i el seu entorn natural, una actuació que es preveu de vital importància per reactivar l'economia i pal·liar els efectes de la COVID-19.

La Fase I del pla ja és en marxa

En els darrers mesos, ja s'han dut a terme una sèrie d'actuacions prèvia emmarcades en el pla, com és l'arribada d'aigua potable des de l'Argentera i l'inici de la construcció de la depuradora

Inici de les obres de la depuradora del Castell d'Escornalbou

Paraules clau:

Notícies relacionades