Back to top

La DOP Siurana estima una producció enguany de 3,5 milions de litres d'oli nou

Enguany, el padrí de l'oli nou, és el doctor Bonaventura Clotet, que assegura que les persones ben nutrides tenen menys risc de desenvolupar el coronavirus.

La DOP Siurana anuncia una campanya de l'oli per aquest 2020 que estimen que superarà els 3 milions i mig de litres. Un oli que enguany és equilibrat i armònic, amb tons de fruita delicada, com el plàtan verd i el tomàquet, i amb un picant persistent. A més, organolèpticament, també és astringent i té cos i presència en boca.

Un element imprescindible en una dieta saludable

El doctor Bonaventura Clotet, el responsable de Malalties Infecciones de l'Hospital Universitar Germans Trias i Pujol de Badalona, és el padrí de la campanya d'enguany. Destaca la importància de l'oli per mantenir una dieta rica i equilibrada. I de fet, diu, és imprescindible per lluitar contra la COVID. 

Diu Clotet que "la COVID provoca pèrdua de pes als pacients". Afegeix que "qui està ben nutrit té un sistema immunitari més potent i això pot ajudar a mitigar l'efecte de la malaltia". El doctor insisteix que les persones que mantenen una dieta equilibrada i sana, amb presència de l'oli d'oliva "poden tenir una immunitat innata més potent que faci que puguin combatre el coronavirus i no desenvolupar la malaltia".  

Paraules clau: