Back to top

La DOP Siurana preveu un 45% de producció d'oli menys aquesta temporada

La DOP espera collir 3 milions de quilos d'oli, quan l'any passat en van produir 5 milions.

La DOP Siurana ha donat per inaugurada la temporada de collita d'oliva aquest matí de divendres. Una collita que, a causa de la sequera, les grans calorades i les gelades de la primavera passada patirà una gran davallada. En concret, el sector espera collir enguany uns 3 milions de quilos d'oli, el que representa un 45% menys que l'any passat, quan en van produir 5 milions. Una de les collites més baixes dels últims anys, segons asseguren des de la mateixa Denominació d'Origen.

Augment del preu

A més, com molts altres sectors, les Cooperatives s'han vist abocades a augmentar el preu de l'oli per l'alt cost de producció. Tot i això, asseguren que l'augment no és desmesurat, sinó un acte responsable perquè els clients puguin seguir comprant l'oli. De fet, Antoni Galceran, president de la DOP Siurana, afirma que aquesta pujada de preu ha estat per a "trobar un equilibri" entre pagesos i consumidors. 

La padrina de l'oli d'oliva verge extra d'enguany ha estat la cuinera Ada Peralada, la qual ha enfocat el seu discurs cap a una clara defensa al producte local i de proximitat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades