Back to top

La família del manter mort vol reobrir el cas

El germà de la víctima, morta en un operatiu dels Mossos d'Esquadra a l'agost del 2015 a Salou, ha assegurat que té proves que els agents van entrar a l'immoble abans de l'hora que marca l'informe judicial. D'altra banda, la família es troba ara a l'espera que es resolgui una reclamació patrimonial.
Una imatge de la concentració que la família Sylla ha organitzat a Salou aquest 11 d'agost

Els familiars de Mor Sylla, el venedor que va perdre la vida en una operació policial a Salou a l'agost del 2015, no donen el cas per tancat. El germà de la víctima, Ibrahima Sylla, ha assegurat que té prou proves com per a demanar que es reobri el cas, arxivat provisionalment per l'Audiència de Tarragona des del febrer del 2016.

Unes proves que, segons ha explicat Ibrahima, es basen sobretot en un informe de Mossos d'Esquadra que demostra que els agents van entrar al pis abans d'un quart de sis de la matinada, hora en què la víctima es va precipitar pel balcó, mentre l'ordre estava preparada per a les sis en punt.

D'altra banda, Ibrahima ha afirmat que els testimonis protegits presentats per la policia han mentit i que el propietari del bar que hi ha al costat del bloc de pisos li ha admès que l'establiment no estava obert quan el seu germà va caure. Per tot això, titlla tot el judici de "muntatge". "El meu germà va caure a les cinc i quinze i la jutgessa va signar l'autorització per entrar a les sis. Això vol dir que els agents han violat l'hora d'entrada. Estic convençut que la fiscal i el jutge han estat enganyats", ha remarcat Ibrahima.

A més, la família Sylla ha presentat una reclamació patrimonial contra l'Administració, la qual hauria de rebre una resposta aquest setembre. En cas de no ser així, l'advocada de la família ha manifestat que continuaran amb un contenciós administratiu.

La prioritat però, és la d'aconseguir que es reobri el cas per a poder aportar les proves. "Hi ha molts elements que vindrien a demostrar que la investigació no es va fer bé i que en un cas on es planteja un possible delicte de tortures no es van fer unes diligències correctes", ha reiterat l'advocada de SOS Racisme que porta el cas, Marilda Sueiras.

El germà de Sylla defensa que també s'ha posat en contacte amb el cònsol senegalès i el Ministeri d'Assumptes Exteriors del Senegal per tal de rebre suport institucional, però que tant el diplomàtic com l'Administració no li han respòs.

Paraules clau:

Notícies relacionades