Back to top

La família de l'Amir, en lluita per recuperar la seva custòdia

La seva mare és víctima de violència masclista. En un principi l'àvia s'havia de fer càrrec del nadó però finalment els Serveis Socials de Reus han decidit que la criatura vagi a un centre d'acollida.

L'Amir Ayadi va néixer el 21 d'abril. Des del primer dia, havia de conviure amb la seva àvia materna, la Malika, perquè la seva mare, víctima de violència masclista, no reuniria, segons serveis socials, les condicions idònies per encarregar-se de la criatura.

Amb tot, el mateix dia que l'Amir va néixer, la seva família va rebre una trucada telefònica que els alertava que finalment, el nadó, havia d'ingressar en un centre d'acollida. Una trucada que contradeia els documents que anteriorment havien signat i que donaven la custòdia a l'àvia. Tot plegat és una decisió de l'EAIA, l'equip d'atenció a la Infància i l'Adolescència dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus. Ara la família vol recuperar l'Amir. 

Amb l'alta hospitalària, la mare, només pot veure el seu fill tres hores a la setmana. L'àvia ni tan sols el pot veure... Una situació que ja estan gestionant amb les seves advocades i buscant suport. La Malika, assegura que farà tot el possible perquè aquest nadó estigui amb la seva família. 

Serveis Socials no han volgut parlar

Canal Reus ha intentat conèixer la versió oficial de l'EAIA, que ha negat donar-la perquè es tracta d'informació delicada que forma part de la intimitat dels usuaris del servei i en aquest cas d'un menor d'edat. A més, asseguren que totes les decisions que s'han pres han estat emparades pels tècnics dels Serveis Socials. 

Paraules clau:

Notícies relacionades