Back to top

La farmàcia del carrer del Vent segueix sense data de reobertura

Després del seu tancament el passat mes de novembre per una suposada estafa al Servei Català de la Salut, l'espai segueix inhabilitat per tancament voluntari, una situació que segons el Col•legi Oficial de Farmacèutics, es pot allargar fins a un màxim de dos anys.
La farmàcia del carrer del Vent segueix sense data de reobertura.

La farmàcia del número 44 del carrer del Vent segueix tancada. El passat mes de novembre, el farmacèutic responsable de l'establiment i el seu germà van ser detinguts per una suposada estafa de 564.000 euros durant un any al Servei Català de la Salut. Se'ls acusava d'haver manipulat receptes mèdiques oficials i canviar medicaments prescrits per d'altres molt més cars. Tot i haver quedat en llibertat amb càrrecs, la farmàcia roman amb la persiana abaixada per tancament voluntari, una situació que es pot allargar fins a un màxim de dos anys. "El tancament voluntari permet que una farmàcia tanqui de manera voluntària durant un màxim de dos anys sempre i quan estigui garantida a la població una bona prestació farmacèutica", destaca el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Joaquim Nolla. El president afegeix que a Reus hi ha 44 oficines de farmàcia, tretze de les quals estan situades a l'àrea Reus 1, on hi ha la Farmàcia Morales, i que per tant "el servei farmacèutic queda totalment garantit".

La concessió de noves llicències és una de les funcions administratives que la Generalitat delega als Col·legis de Farmacèutics, i s'atorguen en funció del tipus d'àrea bàsica on es demana la farmàcia i el nombre d'habitants que hi ha. De la mateixa manera, l'aprovació d'un tancament voluntari també ve regulada en funció de les condicions de cada establiment. "En el cas d'un poble, s'estableix una àrea bàsica formada per les farmàcies de diferents zones rurals i si des del col·legi es considera que les farmàcies de la mateixa àrea poden absorbir la prestació de la farmàcia en qüestió, s'autoritzaria el tancament voluntari", diu Nolla. 

Des del Col·legi es condemnen aquest tipus de pràctiques fraudulentes i es reconeix que la seva funció és garantir la bona praxi, tant pels professionals com pels usuaris. La suposada irregularitat a la farmàcia Morales es va detectar a través de la seva col·laboració amb inspecció farmacèutica i una sèrie de controls rutinaris en relació a la facturació de receptes. El cas a hores d'ara segueix a disposició judicial, i el col·legi, que n'ha obert un expedient, actuarà en funció d'aquesta resolució.

Paraules clau: