Back to top

La fase 1 entra de ple als carrers de Reus

Un gran nombre de persones han sortit al carrer a passejar, comprar i fins i tot a consumir a les terrasses dels bars.

Reus fa un pas més en la desescalada i s'apropa cada vegada més a la nova normalitat. Dels carrers completament buits al bullici que s'hi podria veure en situació normal abans de la crisi del coronavirus. El bon temps ha acompanyat en aquest primer dia de la fase 1 de desconfinament. I és que Reus ha mostrat una imatge ben contrària a la que s'ha vist en aquestes últimes setmanes.

Circulació més densa

La disminució de les restriccions en aquesta nova fase també s'ha notat en la circulació de vehicles per la ciutat des de primera hora del matí. Algunes zones més concorregudes que d'altres. De fet, els aparcaments i les zones blaves han deixat de ser gratuïtes a partir d'avui, la qual cosa ha generat més mobilitat.

Els carrers del centre, plens

Al centre, sobretot, és on s'ha notat molt més moviment. El carrer Llovera, el carrer Monterols i la plaça del Mercadal han recuperat la seva imatge habitual, on fins i tot alguns membres dels Avis i Àvies per la Llibertat s'han trobat per tornar a donar el tomb.

Primers clients a les terrasses

Un dels factors que ha donat més vida als carrers de la ciutat ha estat l'obertura de terrasses. Els ciutadans no s'ho han pensat dos cops i gairebé tots els bars i cafeteries que han obert tenien les seves terrasses plenes. Cerveses, esmorzars, cafès i fins i tot copes de vi.

Terrasses obertes

Obren la majoria dels comerços

El mercat ambulant tot i ja poder posar les seves paradetes, de moment no s'ha atrevit a obrir. Tanmateix, molts comerços han obert les seves portes després de preparar les mesures d'higiene i seguretat adequades per als seus clients. Pocs han estat els establiments que han mantingut la persiana baixada.

Què es pot fer a la fase 1?

Una fase en la qual es mantenen les franges horàries, però s'hi afegeixen noves permissions, com ara les reunions amb amics i familiars de fins a 10 persones a qualsevol hora, sempre respectant les mesures de distància.

També es permet la lliure circulació dins la mateixa regió sanitària, fins i tot per anar a segones residències si es troben a la demarcació. També està permesa l'obertura de comerços de menys de 400m2 oberts sense cita prèvia, a un terç de l'aforament

Pel que fa a les terrasses de bars i restaurants també poden obrir, encara que al 50% d'ocupació. En el cas dels allotjaments turístics poden obrir, a excepció de les zones comunes. Finalment, centres com  biblioteques, museus, auditoris, teatres i cinemes podran obrir però amb aforament limitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades