Back to top

La fatiga crònica després de la Covid-19

Segons el portal web 'MedScape', el 80% de les persones que han passat la Covid han patit algun tipus de simptomatologia. I d'aquests prop del 60% han experimentat fatiga. El problema ve quan aquesta es converteix en crònica.

Les dades de la pandèmia continuen amb un comportament estable. Malgrat que en les últimes setmanes hi ha hagut un increment de casos, els ingressos hospitalaris no han crescut. De fet, a l'Hospital Sant Joan de Reus fa quatre setmanes que el nombre d'ingressat per Covid-19 es manté en tres.

La qüestió és: què passa amb totes aquelles persones que en el seu dia van patir la Covid-19 i que, diversos mesos després, continuen arrossegant algun símptoma?

Els experts reconeixen no saber el perquè hi ha milers de persones que mantenen la simptomatologia mesos després d'haver patit la Covid-19. Entre ells, es troba el Francesc Baiges. Un pagès de Montbrió del Camp que des que va patir la Covid-19, fa 11 mesos, continua arrossegant fatiga i mal de cap.

"Hi ha moments, en què sembla que estigui bé, però faig una mica d'esforç extra i, literalment, no puc. És com si em traguessin les piles, com s'hi hagués corregut una marató"

Val a dir, que el cas del Francesc no és l'únic. Són centenars i milers les persones que han patit la Covid-19 i que continuen arrossegant diversos símptomes.

"Sort que sóc autònom, perquè al matí estic bé i a la tarda no"

Segons el portal web especialitzat en medicina 'MedScape', un 80% de les persones que han passat la malaltia han patit alguns símptomes.

I entre aquests, pràcticament, el 60% ha patit aquesta fatiga. Tanmateix, hi ha altres símptomes freqüents com són el mal de cap amb un 44% dels casos, caiguda del cabell en un 25% dels casos o manca d'atenció en un 27%. 

Paraules clau:

Notícies relacionades