Back to top

La FAVR vol fer efectives les 3000 signatures a favor del baixador de Bellissens

Aconseguir que Renfe s'aturi en aquesta zona de Reus és una de les peticions històriques que reclama la Federació d'Associacions de Veïns de Reus des de fa anys, juntament amb les mancances d'instal·lacions elèctriques a la ciutat. L'actual junta voldria resoldre aquestes qüestions abans de deixar la presidència al mes de gener.

L'actual junta voldria resoldre aquestes qüestions abans de deixar la presidència al mes de gener.

Aconseguir que Renfe s'aturi a Bellissens i millorar les instal·lacions elèctriques a la ciutat. Aquestes són dues de les peticions que la Federació d'Associacions de Veïns de Reus porta anys reivindicant. Durant els darrers mesos han impulsat una campanya de recollida de signatures per aconseguir que el baixador de Bellissens sigui una realitat a la zona sud de Reus. Fins ara n'han aconseguit 3000, i esperen fer-les efectives aviat, lliurant-les a algú que tingui capacitat per incidir en la creació del baixador. "Seria una infraestructura que milloraria la comunicació dins del propi Reus, i també amb la resta de Catalunya. Hem aconseguit un ampli consens de tots els agents polítics i socials de la ciutat i que ens falta la concreció que ho faci tirar endavant", explica el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus, Valentín Rodríguez.

La Federació actual lamenta deixar la junta sense haver aconseguit algunes millores en instal·lacions elèctriques molt necessàries, com els problemes del Barri Montserrat o les torres d'alta tensió d'El Pinar. Tot i això, l'equip ha treballat especialment per solucionar les condicions de les persones que estan en situació de pobresa energètica i no poden fer front a les factures de la llum a final de mes. Una situació molt habitual a Reus. "Hi ha gent que no menja per a pagar les factures. Això és molt difícil que hem de detectar, i és la tasca que hem impulsat des de les entitats. Hi ha una borsa de gent que encara cal identificar per acabar-les d'ajudar", afegeix Rodríguez.

L'actual federació deixarà el mandat al gener de l'any vinent i serà substituïda per una nova junta que es donarà a conèixer a finals de febrer. L'equip actual seguirà al peu del canó i voldria deixar els càrrecs sabent que, com a mínim, el futur del baixador de Bellissens està assegurat.

Paraules clau:

Notícies relacionades