Back to top

La Febró acull la primera jornada d'Habitatge Rural

Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu conscienciar sobre el despoblament que pateixen alguns municipis del territori pel mal estat dels seus habitatges, la manca de connexions o l'elevada edat de la seva població.

La Primera Jornada d'Habitatge Rural organitzada per l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp es va celebrar dissabte passat, amb el suport de diferents professionals. La Jornada persegueix l'objectiu de visibilitzar i conscienciar a la població sobre el mal estat dels habitatges, la manca de connexions i la mitjana d'edat elevada, que són algunes de les causes de la despoblació. 

La masoveria urbana, una de les solucions 

La masoveria urbana consisteix en la possibilitat d'entrar a un habitatge com si fos un lloguer, però en comptes de pagar el lloguer, es paga fent la rehabilitació l'habitatge. La mesura és una de les eines clau per evitar la desocupació permanent dels habitatges, i una política de foment de la rehabilitació

Tot plegat, la posada en comú dels ponents i participants, espera millorar l'arrelament dels joves en aquests municipis del Baix Camp. 

Paraules clau:

Notícies relacionades