Back to top

La Festa de l'Arbre de Maig també queda anul·lada

Un altre esdeveniment que queda penjat per culpa de l'estat d'alarma. La Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus ha informat aquest dimecres que l'esdeveniment que s'havia de celebrar els dies 8 i 9 de maig queda suspès.
Arbre de Maig

Enguany no hi haurà Festa de l'Arbre de Maig. La plaça de la Patacada, que des de fa dos anys acull la iniciativa de la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, quedarà orfe de primavera aquest 2020 per culpa de l'estat d'alarma, del coronavirus i la COVID-19. 

L'esdeveniment compta habitualment amb convidats d'arreu dels països catalans. Grups i entitats d'altres municipis que acompanyen a alguna de les danses de la Coordinadora. L'any passat van ser Mossèn Joan de Vic els protagonistes reusencs; fa dos anys el Ball de Cercolets; i el 2017, primer any en el qual es va recuperar aquesta festa, Pastorets. 

Arbre

Enguany encara no s'havia anunciat el cartell de convidats ni el gruix d'activitats. Però estava previst l'acte el cap del setmana del 8 i 9 de maig. 

Un acte de la Capital de la Cultura Catalana

La Festa de l'Arbre de Maig va ser recuperada per diverses entitats vinculades a la tradició i la història el 2017. Encapçalades per Carrutxa, es va organitzar a la plaça de la Farinera diversos tallers i una trobada de balls i danses tradicionals. En aquella ocasió els protagonistes van ser els Pastorets de Reus i van acompanyar-los el Ball de Cintes de Sitges i el Ball de Cocis de Tarragona. Posteriorment, la festa es va traslladar a la plaça de la Patacada per acollir un gruix més important de persones. 

Maig

Paraules clau:

Notícies relacionades