Back to top

La Festa de l'Oli Nou de Riudoms serveix uns 1500 esmorzars

La producció d'olives a Riudoms cau enguany entre un 40 i 50%, i es calcula que serà d'uns dos milions de quilos

Cues des de primera hora per adquirir l'esmorzar que oferia la cooperativa de Riudoms, a base de llonganissa, cansalada, arengada, pa, i un tros de pastís de garrofes. Tot plegat per assaborir l'oli nou. Unes 1500 persones han gaudit de l'esmorzar, i de les activitats que han complementat la Festa de l'Oli Nou: un tast d'oli, un showcooking, un concurs d'elaboració d'all i oli, i animació amb els gegants de Riudoms i una actuació musical.

Cau la producció d'olives

La producció d'oli d'enguany es veurà reduïda per la davallada de producció d'olives, que serà inferior a l'habitual. En el cas de la cooperativa de Riudoms, preveuen collir uns dos milions de quilos d'olives, quan l'any passat se'n van collir 3 milions i mig, i fa dos anys 5 milions i mig. La reducció de producció s'atribueix, sobretot, a la sequera, a les plagues i a la pedregada, segons explica el president de la cooperativa de Riudoms, Salvador Gras.
 
Aquesta reducció de producció d'olives, juntament amb l'increment dels costos, han fet pujar els preus de venda de l'oli, de manera que la garrafa de 5 litres costa al voltant de 29 euros, uns dos euros més que l'any passat.

Paraules clau:

Notícies relacionades