Back to top

La Festa Major de Misericòrdia aposta per la presencialitat

No hi haurà cercaviles però sí les activitats més tradicionals on se n'ha reinventat el format. El Santuari de Misericòrdia, el Parc Sant Jordi, Cal Massó, el Mas Iglesias i la Palma seràn els únics cincs escenaris on es duran a terme les diferents propostes.

Enguany la celebració s'ha hagut d'adaptar. Reinventar actes i espais, refermar les mesures anti covid i garantir els aforaments són algunes de les premisses amb les quals ha treballat la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Reus per reformular el programa d'aquesta festa major atípica. La celebració aposta per un model presencial en la mesura que es pugui. És per això que, el Santuari de Misericòrdia, el Parc Sant Jordi, Cal Massó, el Mas Iglesias i la Palma seràn els únics 5 escenaris on es duran a terme les diferents propostes.

La imatge del cartell de la Festa Major de Misericòrdia d'enguany ha estat creada per l'il·lustradora reusenca Alina Balleser, que representa diversos braços i mans que agafen Una massa de Diables amb el Santuari com a element central. La il·lustradora ha explicat que ha volgut "fer veure que la festa major és del poble i que sense la gent no hi ha festa major" i afegeix que "també he volgut donar-li la importància a la música".

cartell Festa Major de Misericòrdia 2020

Un programa sense cercaviles

El programa de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2020 comptarà amb cobla, havaneres (amb el tradicional Tronat que ens preparen cada any el Grup de Misericòrdies de Reus), espectacles, música tradicional, ballades... En concret, alguns dels actes previstos són els següents:

  • El diumenge 20 de setembre es farà a la plaça del Santuari el 54è Aplec Baix Camp de la Colla Sardanista Rosa de Reus que se centrarà en el concert de les cobles Jovenívola de Sabadell i Reus Jove. 
  • La festa començarà pròpiament el dilluns dia 21 amb el Lliurament dels Guardons de la Ciutat 2020, al Saló de Plens de l’Ajuntament. Aquest serà un acte tancat al públic en general, però es podrà seguir en directe a través de la web municipal www.reus.cat
  • El dimarts 22 de setembre es podrà veure una de les novetats de la festa: un tàndem satíric amb les canonades i versots del Canó de Festes i el Carro dels Romanços. Es farà, amb aforament limitat, a la plaça Anton Borrell. 
  • El mateix dimarts 22 i també dimecres 23 tindrà lloc una altra de les novetats del programa i que té a veure amb el Seguici Petit. Es farà una passada de lluïment al Mas d’Iglesias. 
  • El dijous 24 de setembre, dia de la vigília, es farà una passada de lluïment del Seguici Festiu a la plaça del Santuari. Serà només dels elements que siguin balls i danses, ja que els elements festius estaran plantats a Cal Massó des del 18 de setembre fins al 25 de setembre, amb música tradicional en directe. 
  • El dia de Misericòrdia es farà la missa solemne a la plaça del Santuari i amb una novetat —de caràcter extraordinari— que serà que l’Àliga de Reus oferirà el ball solemne curt a la Mare de Déu de Misericòrdia, un cop acabi la missa i a l’exterior.

Paraules clau:

Notícies relacionades