Back to top

La Festa Major de Riudoms torna a la normalitat

La Festa Major de Sant Jaume de Riudoms presenta la celebració d'una jornada plena d'actes culturals i festius, després de 2 anys de festes adaptades a la situació sanitària.

La presentació del programa d'actes de la Festa Major de Riudoms ha estat portada a terme durant el matí del dimarts dia 12 de juliol, per part de Josep Maria Cruset, alcalde de la ciutat i Verònica Torres, regidora de Festes i de Cultura del municipi.

Les programacions culturals i festives estan adreçades, en primera instància, als ciutadans de Riudoms. Això i tot, l'alcalde ha afirmat que també contempla la participació de la resta de ciutadans dels territoris dels voltants. D'aquesta manera, es promou un estiu ple d'activitats adreçades a tothom, per tal de recuperar els objectius tradicionals de les festes majors. 

El tret de sortida

El divendres 22 de juliol començarà la Festa Major de Riudoms amb un pregó a càrrec de Josep Mateu, el mossèn rector de la parròquia durant els últims anys. Els ciutadans del municipi reconeixen la seva tasca social fent-lo partícip en el tret de sortida de la jornada cultural i festiva. Això i tot, la Festa Major compta amb una gala de màgia prèvia que se celebrarà el dimecres 13 de juliol a les 22:00 h. 

Consulta el programa d'actes

Els actes

La Festa Major de Riudoms té una durada de 4 dies, des del divendres dia 22 fins al dilluns 25 de juliol. Barraques, seguicis i castells de focs seran els protagonistes d'un programa de festes que compta amb la col·laboració d'una colla de diables agermanada del país basc. A més, es presentarà la novetat de les festes: l'estrena d'un nou ball, "El Patatuf". Es tracta d'un ball tradicional de la comarca de Tarragona que està pensat pels petits del poble, ja que són els que comencen a conèixer el gust per altres balls més complicats. 

Els actes programats es troben esglaonats, per tal que tothom hi pugui participar. A més, tots ells se sumen a la campanya "No és no". Sobretot els actes festius, els quals compten amb el Punt Violeta. 

El cartell

El cartell principal de la jornada festiva compta amb 12 secundaris més, però amb el mateix estil, els quals es presentaran a les xarxes socials. Tots ells compten amb un estil fotogràfic que recull instants del seguici festiu de l'any 2019, per tal de reflectir el que és el moviment de la festa major en estat pur i anunciar els diferents actes organitzats pels riudomencs i riudomenques. 

Paraules clau:

Notícies relacionades