Back to top

La Festa Major de Sant Jaume engega amb la Tronada i les Barraques

Riudoms enceta un any més la Festa Major de Sant Jaume. Gegants, capgrossos i el "Cavall Nebot" ompliran els carrers de la vila del 20 al 25 de juliol. L'encesa de la tronada, el Correfoc o les Barraques són algunes de les propostes que s'inclouen aquest cap de setmana en el programa festiu.
Festa Major de Sant Jaume

El repic de campanes a la Plaça de l'Església dóna cada any el tret de sortida a la Festa Major de Sant Jaume. Els riudomencs i les riudomenques ja es preparen per les activitats que comencen avui. El pregó, l'encesa de la tronada o un concert a mans del grup "Pop'n'Roll", són les propostes que es duran a terme aquest divendres. Tot seguit, engegarà una de les activitats més esperades: les Barraques.

L'alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset, ha explicat que "la Festa Major arrenca amb el pregó i la tronada a la Plaça de l'Església. A la nit hi ha les Barraques amb els grups "Segonamà" i "Brams". Demà es fa el Seguici infantil i a la tarda surten els correfocs infantil i d'adults. A la nit el grup musical "Els Fènix" fan un concert".

Com a novetats, el dissabte hi ha moltes activitats adreçades a l'àmbit familiar. Els més petits també podran gaudir de la Festa Major amb la Cercavila i el Correfoc infantil i l'espectacle "Que peti la plaça". Pels més grans, a les deu, se celebrarà el tradicional Correfoc que finalitzarà amb l'encesa de lluïment.

Josep Maria Cruset ha remarcat que "enguany, la festa major s'obre a tots els públics, des de Riudoms al camp de Tarragona, sobretot posant èmfasi en els públics més familiars. El dimarts a la plaça de l'església hi ha el concert del grup "Pot Petit" adreçat a nens i pares".

Un any més, ciutadans i forans gaudiran el diumenge de la presència del "Cavall del Nebot", dels balls de cercolets, de gitanes i de valencians en el Seguici Festiu, que es va recuperar l'any passat després d'haver-se perdut durant molts anys. El dimecres 25 es durà a terme un castell de focs que acomiadarà les festes fins l'any que ve.

Paraules clau:

Notícies relacionades