Back to top

La Festa Major de Sant Jaume de Riudoms duplica la seva durada

L'Ajuntament segueix apostant per fer créixer la festa major amb nous elements festius, la recuperació de balls patrimonials i la incorporació de noves activitats de caire juvenil i familiar.
La Festa Major de Sant Jaume es celebrarà del 20 al 25 de juliol

La Festa Major de Riudoms es multiplica per dos. Aquest any, les festes de Sant Jaume passaran a durar sis dies, del 20 al 25 de juliol, enlloc dels tres programats habitualment. Aquesta és una de les mesures que ha pres l'Ajuntament per fer créixer la festa major i convertir-la en referent al territori. Des del consistori es manté que tot i ser un municipi petit, la magnitud i la implicació en la celebració són molt elevades. "Som un municipi de 6.500 habitants, al seguici d'aquest any hi participaran més de 300 persones, 19 elements festius, 18 entitats i serà possible gràcies a la participació de desenes de voluntaris", diu l'alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset.

A l'ampliació de la programació també s'hi afegeixen altres novetats, com la incorporació de nous elements festius, com els capgrossos infantils i la recuperació de balls patrimonials, com el Ball de Bastons. A més, un dels especials interessos és fomentar la participació del públic jove. Amb aquesta intenció, s'incorporaran aquest any un ventall de noves activitats de caire juvenil i familiar per apropar la festa major a totes les edats. "A banda del seguici infantil de dissabte a la tarda, també destaquem el concert del grup infantil El Pot Petit el dimarts al vespre", explica la regidora de Joventut i Lleure a l'Ajuntament de Riudoms, Maria Cros. "Esperem que amb aquest programa que combina activitats tant per gent gran com per infants i joves, es pugui donar cobertura als interessos de tothom", afegeix.

Riudoms segueix apostant per ampliar la seva festa major, tant pels habitants del municipi com pels visitants, i manté l'esforç de crear un segell festiu propi. Per aquest motiu, a partir d'enguany també es posarà a l'abast dels usuaris una botiga amb marxandatge de les festes de Sant Jaume amb l'objectiu de reforçar el vincle amb els participants i fomentar la seva marca pròpia.

Paraules clau: