Back to top

La Festa Major torna al carrer per Misericòrdia

Els elements del Seguici Festiu de Reus han tornat a dansar pel passeig per Misericòrdia. Malgrat les limitacions per la covid, com el control de l'aforament, la instal·lació de cadires i les tanques perimetrals, la sensació ha estat de Festa Major.

Des de primera hora del matí que la zona de la plaça de la Pastoreta ha tornat a viure una jornada de Festa Major per Misericòrdia. Els bars s'anaven omplint de mica en mica dels integrants dels diversos elements del seguici que anaven a fer el cafè i a preparar-se per la baixada al Santuari. Feia dos anys que aquest ambient no es deixava respirar, i és que la contenció per la covid havia modificat per complet les festes, amb actes que no es podien celebrar i d'altres que només es podien viure online.

Però ara les festes han recuperat l'ambient festiu, i a primera hora del matí han tornat a haver-hi matinades i també esmorzars de forquilla en altres punts de la ciutat. Les mesures anticovid, més relaxades que ara fa un any, han donat l'oportunitat als integrants del seguici de sentir-se partícips de nou de la Festa Major.

matinades per la festa major

 

Somriures i rialles

nanos baixada

Cap a les 12 del migdia ha arrancat la baixada dels diversos elements del Seguici Festiu. Si bé al principi les grades no estaven ni molt menys plenes, mica en mica s'han anat omplint, i al cap d'una estona els controls per accedir al recinte tancat s'han relaxat. A més, les grades no han estat un impediment perquè  les persones sense entrada hagin pogut gaudir, encara que d'una mica més lluny, dels Gegants, el bestiari, els balls i l'Àliga.

Mulassa baixada

I és que l'ambient ha tornat a ser de festa major, amb els elements de foc a l'inici del seguici, com és habitual, seguits d'una llarga comitiva que han tancat els Xiquets de Reus, l'Àliga i la Banda Simfònica de la ciutat. Han estat tres hores llargues en què tots els elements del Seguici han pogut mostrar al públic els seus balls i les seves figures, un públic ple d'infants que s'ho ha passat d'allò més bé veient com desfilaven i ballaven cada un dels elements festius, i és que després d'un any amb pràcticament activitat nul·la del seguici popular, els assistents n'han gaudit més que mai. 

Recupera l'emissió en directe

Paraules clau:

Notícies relacionades