Back to top

La fi forçada d'un Erasmus a Finlàndia

Dues estudiants de periodisme de la Universitat Rovira i Virgili han decidit tornar a casa després que el país on passaven l'Erasmus, Finlàndia, decidís tancar fronteres. No saben què es trobaran a Catalunya.
Tampere

Aterren aquest dimecres a Barcelona. La primera mesura que han de prendre és tornar a casa en taxis separats.

Les famílies no les poden anar a buscar. No es considera un cas de força major. No sabem què és viure confinades. Tot i que han parlat amb la seva família en reiterades ocasions, venen d'un país on les mesures de seguretat que s'han pres no són tan dràstiques. Tampoc les xifres dels contagis pel coronavirus són tan espectaculars. 

Aterren procedents de París, on han hagut de passar pràcticament les darreres 48 hores. Primer a l'aeroport, després, quan la cosa van veure que s'allargava, en un hotel. El primer vol que havien d'agafar els el van cancel·lar. Han hagut d'esperar-se, doncs, dos dies. 

Aeroport

Però París no era l'origen del seu viatge. Volaven d'Hèlsinki. Van buscar durant dies un vol directe a Barcelona, però aquests ja no existeixen. Amb tot, van tenir sort. Dels 70 vols que van sortir dilluns d'Hèlsinki el seu va ser dels pocs que no es va cancel·lar. 

Pero tampoc Hèlsinki era l'origen del seu viatge. Fa tres mesos que la Rut i la Júlia viuen en una residència a Tampere. Hi han fet un Erasmus que se'ls ha quedat curt. El primer mes, ha servit per adaptar-se. El segon i el tercer, per conèixer gent i veure món. Els ha faltat acabar l'experiència plena. Amb tot, i amb optimisme, no ho veuen com un desastre. Aquest és el seu testimoni. 

megabanner

Paraules clau:

Notícies relacionades