Back to top

La fi de la mascareta cada dia més a prop

L'opció que hi ha sobre la taula és eliminar l'obligació de dur mascareta en espais públics sempre que es mantinguin altres recomanacions com la distància de seguretat i ventilació.

Ja fa una setmana que diversos experts auguren el final de l'ús de la mascareta en els espais públics gràcies al ràpid ritme de vacunació. Aquesta és una de les mesures més esperades per la població, però encara no és segur que en els pròxims mesos es pugui retirar la mascareta.

El regidor de Salut de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, confia que gràcies als baixos índexs del virus i l'àgil ritme de vacunació de les pròximes setmanes ajudin a assolir una immunitat de grup que permeti retirar-nos la mascareta en espais exteriors.

Subirats també ha explicat la controvèrsia que presenta el "passaport Covid" i la reactivació del turisme. "En el fons el que marca és una discriminació sobre un dret fonamental que és el de la llibertat de moviment de les persones", afegeix que "si ha de ser un sistema per garantir tota una seguretat a l'hora de poder promocionar un sector tan perjudicat com és el del turisme, absolutament d'acord".

El regidor de Salut també ha considerat que les dades de la pandèmia a la ciutat de Reus són molt positives.

Paraules clau:

Notícies relacionades