Back to top

La finca de la Savinosa es convertirà en un hub cultural

El nou complext comptarà amb l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona, el Conservatori de Música i l'Escola de Música, un espai de Coworking i dos auditoris entre altres serveis. També servirà per millorar l'accés entre la platja de l'Arrabassada i la de La Savinosa

Convertir la finca de la Savinosa en un gran espai cultural i educatiu d’ús públic per al conjunt de la demarcació. Aquest és l'objectiu de la proposta de la Diputació de Tarragona, propietària del recinte. El projecte, amb un canvi de paradigma per tal d’enfocar-lo a usos públics, s’ha basat en el consens entre les diferents administracions implicades; la delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona i la Subdelegació del Govern central a Tarragona.

El projecte preveu ubicar-hi l’Escola d’Art i l’Escola de Música i Conservatori de la Diputació a Tarragona, un centre de recursos culturals, espais escènics, musicals i expositius, i un ‘coworking’, entre altres múltiples equipaments per a la ciutadania. A més, també permetrà una millor connexió entre la platja de l'Arrabassada i la de la Savinosa, tot plegat, respectant l'entorn natural. De fet, el projecte s’iniciarà amb la millora del camí de ronda per l’espai més costaner, amb un projecte que es redactarà el 2023.

Els equipaments

En concret, al recinte s’hi ubicaran serveis que estaran permanentment oberts i d’altres amb programacions i activitats temporals. Pel que fa als primers, la Savinosa acollirà la seu de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona; l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona; un centre de recursos per a la cultura i la creativitat de la demarcació; una oficina d’assessorament per a l’impuls de la creativitat i la cultura a la demarcació (adreçada a persones creadores, agents culturals, entitats, ajuntaments i empreses, on també s'ubicaran els Serveis Administratius del Servei d’Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona) i un ‘coworking’ per a empreses de disseny, tecnologia, cultura, educació o de l’àmbit social. També hi haurà serveis de restauració a l’aire lliure i interior permanents.

Quant als serveis amb programació i activitats temporals, la Savinosa comptarà amb espais escènics i musicals per a la programació de teatre, concerts i dansa (un auditori interior amb 700-800 butaques, amb escenari per a orquestra simfònica; un espai escènic i musical interior, amb funcions pedagògiques i propostes de petit i mitjà format, amb 400 butaques i dotat d’alta qualitat acústica, i també un escenari natural a l’aire lliure, de caràcter polivalent); dues àgores a l’aire lliure, d’ús polivalent; un laboratori per a residències de creació, i una sala expositiva diàfana, amb possibilitat d’adaptar-se a diversos formats i continguts.

El camí de ronda

Aquesta actuació global a la finca de la Savinosa es completarà amb la recuperació del camí de ronda, a la part més costanera de la finca i que connectarà les platges de l’Arrabassada i de la Savinosa. Es pretén millorar el pas per tal de permetre-hi un recorregut a prop del mar, fora de la zona de domini públic marítim terrestre, dins de la finca de la Diputació, en un traçat de 750 metres. Per fer-ho, s’ha planificat una intervenció integrada al medi natural que preservi la biodiversitat i que estigui oberta a vianants i bicicletes. El calendari aproximat d’aquesta intervenció al camí de ronda, la primera de totes les del projecte, preveu la redacció del projecte el 2023, i l’execució de l’obra i la posada en servei seria entre el 2023 i el 2024.

Paraules clau:

Notícies relacionades