Back to top

La Fira del Vi de Falset assoleix nous rècords

La Fira del Vi de Falset ha tornat a omplir la capital del Priorat de visitants vinguts de tot arreu per tal de que els diversos cellers donin a conèixer els seus vins. Gairebé vuitanta cases vinícoles han format part del certament en aquesta vint-i-tresena edició, on s'han repartit prop de 30.000 degustacions.
La Fira del Vi de Falset assoleix nous rècords

Copes en mà i molts vins per triar i remenar. Aquest és l'ambient festiu que s'ha respirat a la capital del Priorat aquest cap de setmana on la Fira del Vi ha tornat a omplir el municipi de visitants vinguts de tot arreu. La vint-i-tresena edició del certamen ha estat tot un èxit amb prop de 30.000 degustacions servides i ha situat la jornada de dissabte amb el rècord de tastos venuts en tota la història de la fira.

Sal·lustià Álvarez és el president de la DOQ Priorat i explica que "aquesta fira és el moment que els cellers de la comarca dins la Denominació d'Origen Montsant i la del Priorat ens posem a socialitzar el nostre producte. Fem una obertura a la gent que són amants del vi, els que vénen a xafardejar o els que venen en família per tant jo diria que és el moment en què el món del vi de la comarca es posa de Festa Major".

La fira d'enguany ha batut rècord pel que fa a els cellers participants. Prop d'una vuitantena de cases vinícoles han tingut representació per tal de donar a conèixer els seus vins als visitants.

En Josep Mª Anguera és un representant de les Vinyes d'en Gabriel i explica que "Nosaltres fem vins singulars, fem vins en el qual volem fer una expressió del terreny i de la zona i venim aquí a la fira perquè creiem que és important oferir-ho".

Per altra banda en Mauro Sirvent és representant del Celler de Masroig i afegeix que "per donar-nos a conèixer a la gent que ve de fora i també per continuar mostrant els nostres productes als visitants del territori".

Durant tot el cap de setmana de fira s'han realitzat moltes activitats com tast de vins professionals o tallers infantils. Unes propostes pensades per diversos perfils de visitant, des del públic familiar a experts en el món del vi, fent que la Fira sigui també un aparador important pel món professional.

El Sergi Figueres és un dels visitants de la fira i explica que "he vingut primer perquè sóc sommelier, he vingut altres vegades en diversos tastos professionals, però ens agrada molt també venir a fer fira amb el poble, i desmarcar-nos una mica de l'àmbit professional i fer poble".

Els actes de la Fira del Vi no només s'han centrat a Falset. Altres municipis de la comarca com Porrera, Capçanes o el Masroig entre d'altres també han acollit activitats durant tot el cap de setmana, fent que el certamen hagi estat tot un èxit de visitants.

Paraules clau: