Back to top

La Fira del Vi de Falset enguany se celebra des de casa

L'esdeveniment és considerat un dels aparadors vinícoles més importants de Catalunya on les dues denominacions d'origen de la comarca, la DOQ Priorat i DO Montsant, oferiran un seguit d'activitats a través de les xarxes socials.
capçalera del programa de la Fira del vi de Falset Online

Lluny de quedar-se amb els braços plegats, la Denominació d'Origen Qualificada Priorat, la DO Montsant i l'Ajuntament de Falset han decidit impulsar una edició online de la fira del vi.

El certamen celebrarà 25a edició de la fira de l'1 al 3 de maig a través de les xarxes socials. Un tast de vi a tres bandes, diferents xerrades i conferències o una subhasta solidària de vins són algunes de les propostes d'aquest insòlit programa de la Fira del Vi de Falset.

Algunes de les activitats proposades des de la DO Montsant i la DOQ Priorat

El consell regulador del Montsant oferirà aquest dissabte un tast de vins que vol ser un passeig a través de la DO de la mà de tres professionals de diferents àmbits i que explicaran les característiques de la denominació des de la seva pròpia experiència professional i personal. Els encarregats de portar als seguidors en aquest viatge per la DO Montsant a través dels seus vins seran Francesc Mauri, geòleg i presentador de TV3, Ramon Francàs, periodista i sommelier, i Rosa Vila, una de les primeres dones sommeliers titulades de tot l’Estat. Cada un d’ells s’encarregarà d’explicar, des del seu punt de vista més personal, algunes de les característiques de la DO Montsant: des dels sòls fins a les varietats, passant pels estudis de zonificació i caracterització de garnatxes i carinyenes de la zona. 7 vins elaborats a base d’aquestes dues varietats, les més representatives del territori, serviran d’ancoratge als conductors d’aquesta experiència:

  • Miloca Carinyena, Vendrell Rived. Carinyena jove.
  • Shhhhh, Cooperativa Ulldemolins. Garnatxa jove.
  • Furvus, Vinyes Domènech. Garnatxa i merlot amb criança.
  • Les Joves de Margalef, Ronadelles. Garnatxa i carinyena amb criança.
  • Solpost Garnatxa, Cellers Sant Rafel. Garnatxa. Criança.
  • Vinya Goretti, Celler Comunica. Carinyena. Criança en lies.
  • Granit, Josep Grau Viticultor. Garnatxa blanca.

Per altra banda, la Denominació d'Origen Qualificada Priorat, oferirà una xerrada tècnica enfocada al recorregut històric de la vinya i del vi al Priorat. El doctor Jordi Diloli, professor d’Història de la URV, ens acompanyarà en un recorregut per la història del vi per descobrir-nos els seus orígens en la humanitat i detallar-nos com va arrelar el cultiu del raïm i la producció de vi a la DOQ Priorat.

La Caixa de Vins dels Vinicultors del Priorat, una iniciativa per combatre la crisi de la COVID-19

caixa solidària de vins dels Vinicultors del Priorat

De fet, des de la DOQ Priorat també han impulsat una iniciativa solidària on hi participen 76 dels seus cellers. Es tracta de la comercialització de la caixa de vins dels vinicultors del Priorat que consta de 6 ampolles diferents de vi i que té 3 objectius principals; aportar liquiditat als vinicultors, alliberar estoc als cellers així com ajudar en la lluita contra l'emergència sanitària amb una aportació solidària a la investigació de la COVID-19. La caixa es podrà adquirir per 72,60€ a la pàgina web dels vinicultors del Priorat.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades