Back to top

La Fira de Sant Jaume exhibeix la fortalesa i elegància dels cavalls

Reus celebra la 23a. Fira del Cavall, un esdeveniment que s'emmarca en la Fira de Sant Jaume, i que enguany fa 675 anys que es du a terme. Modalitats esportives i de competició, exhibicions i espectacles han estat els plats forts de la fira, juntament amb la cursa de portadors de sacs d'avelllanes.
cavalls

Un any més els protagonistes de la Fira de St. Jaume de Reus han estat els cavalls, que s'han exhibit en diverses disciplines eqüestres i en concursos com el de salt d'obstacles, el de doma vaquera, el d'Alta Escola o en el Campionat de Catalunya de Morfologia Pura Raça Espanyola. El cavall, però, també ha estat objecte d'admiració en els espectacles nocturns eqüestres, on animals i genets s'entenien a la perfecció per mostrar l'elegància de les figures i moviments. Tot plegat en un ambient calorós i festiu que ha inclòs activitats per a la canalla com les passejades en poni o atraccions de la fira.

Entre els actes, però, també ha despertat gran interès la cursa de portadors de sacs d'avellanes, que juntament amb la que se celebra a Valls per la Firagost i a Riudoms per la Fira de Sant Llorenç, formen la combinada, que enguany arriba a la vint-i-dosena edició. Es tracta d'una prova en què els participants han de recórrer una mica més de 600 metres carregats amb un sac d'avellanes de 58 quilos, en el cas de la categoria masculina, i 28, en el de la femenina. Enguany els guanyadors han estat el vallenc Rubén Guillén, qui ha completat el recorregut amb 4 minuts i 45 segons, i la Laura Pallejà, que ho ha fet en 6 minuts i 4 segons.

Els sopars a la fresca, amb productes de proximitat, han estat un dels altres atractius de la fira, que va començar dimarts amb la modalitat de morfologia pura raça espanyola, i finalitza aquest diumenge amb el darrer espectacle eqüestre.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades