Back to top

La FIRST LEGO League es reinventa en la seva 10a edició

La competició aposta per un format virtual però comptarà amb una fase final que se celebrarà al Palau Firal de Congressos de Tarragona.

La URV i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers organitzen enguany la desena edició de la FIRST LEGO League de la manera més atípica. A causa de la situació actual de pandèmia, el concurs combinarà la virtualitat amb una última fase presencial.

La categoria júnior, per a nens d'entre 6 i 9 anys, participarà aquest divendres i dissabte en un format totalment virtual a partir de l'exposició de la maqueta treballada.

En canvi, la categoria FIRST LEGO League, per a joves entre 10 i 16 anys, presentarà el projecte de manera virtual, però podrà disputar la competició de robots el pròxim 5 de juny al Palau Firal de Tarragona. En totes dues categories la temàtica és promocionar l'activitat física entre la població.

Un repte de futur

First Lego League

Tot i la pandèmia hi participaran més de 200 estudiants que hauran de resoldre problemes reals en una investigació científica i que els hi servirà d'aprenentatge per a reptes que puguin trobar-se en el futur. Pere Granados, diputat delegat de Coneixement i Qualitat de la Diputació de Tarragona, ha destacat la importància de fer que "els joves posin en coneixement la creativitat i la capacitat de tenir relacions multiplicadores per respondre a un repte". D'altra banda, el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha explicat que "la FIRST LEGO League potencia les CTIM", fent referència a l'acrònim anglès que serveix per designar les disciplines acadèmiques de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques).

Totes les fases de la FIRST LEGO League es podran seguir a través del canal de Youtube de la URV, un esdeveniment que ha comptat amb la col•laboració de diverses institucions del territori com la Diputació de Tarragona, L'Ajuntament de Tarragona, l'Ajuntament de Reus i la Fundació Privada Reddis de Reus.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades