Back to top

La Fiscalia demana 10 anys de presó per a Prat i Pérez

La Fiscalia veu acreditats delictes com prevaricació, falsedat documental i malversació de cabals públics en les factures cobrades per l'exdirector del CatSalut, Carles Manté, i l'arquitecte Jorge Batesteza, en la construcció de l'Hospital Sant Joan de Reus. Així ho ha avançat 'Reusdigital.cat'.
Imatge d'arxiu de Carles Manté als Jutjats de Reus.

La fiscal Maria Cinta López ha demanat, a través d'un escrit d'acusació, entre 7 i 10 anys de presó per als investigats en aquesta causa conjunta, així com diversos anys d'inhabilitació per exercir càrrec públic i una responsabilitat civil. Per tant, reclama que els imputats retornin, de forma solidària, les quantitats cobrades de forma presumptament irregular. Així ho ha avançat 'Reusdigital.cat', aquest matí. 

La Fiscalia reclama fins a 10 anys de presó, una inhabilitació per a càrrec públic local i autonòmic de 20 anys i una multa de 200.000 euros per a l'exdirector d'Innova, Josep Prat i l'exalcalde, Lluís Miquel Pérez. Pel que fa a l'exsecretària d'Innova, Natàlia Torrell, i l'exdirectora financera d'Innova, Ester Ventura, la pena demanada és de 7 anys de presó. A aquesta xifra també demanen 15 d'inhabilitació per a càrrec públic. En el cas de Carles Manté, la fiscalia reclama 8 anys de presó i 20 d'inhabilitació, mentre que per a Batesteza, 10 anys de presó, una multa de 200.000 euros i la prohibició de poder assolir contractes públics per un període de 10 anys.

En darrer lloc, Maria Cinta López demana 9 anys de presó, 15 anys d'inhabilitació per a càrrec públic local i autonòmic i una multa de 200.000 euros per a l'exdirector d'infraestructures d'Innova, José Vicente Gómez Rebollo, i l'empresari responsable de la UTE per construir l'Hospital de Sant Joan, Sergi Luqui. D'altra banda, la fiscal exculpa a la companya professional de Luqui, Sílvia Barberà, de qualsevol responsabilitat.

Paraules clau: