Back to top

La fiscalia demana 43 anys de presó per un monitor de Reus acusat d'abusos a menors

Segons explica l'Agència Catalana de Notícies, l'home va oferir diners a quatre joves, de menys de setze anys, a canvi de pràctiques sexuals. El judici tindrà lloc la setmana vinent a l'Audiència de Tarragona.

L'Agència Catalana de Notícies ha tingut accés a l'escrit d'acusació del ministeri fiscal contra un monitor d'esports de reus acusat de quatre suposats delictes continuats d'abús sexual i d'inducció a la prostitució a menors de setze anys. Segons l'ACN, fiscalia demana 43 anys de presó per l'home, de 44 anys d'edat. 

Els fets es van denunciar a principis del 2019 i el jutge va enviar l'acusat a la presó. Ara bé, els abusos haurien tingut lloc abans. De fet, la primera víctima hauria començat a patir-los quan només tenia 10 anys. El 2016, la nena es trobava ingressada a l'hospital i l'acusat, que la va visitar, hauria aprofitat que ambdós eren sols per fer-li tocaments. L'home hauria aprofitat a posteriori que la nena mantenia una relació sentimental amb un parent seu per oferir-li diners a canvi de favors sexuals. La nena, però, sempre ho va declinar. 

Entre el 2016 i el 2019 l'acusat hauria proposat diverses vegades tocaments a una altra menor d'edat a canvi de diners. El ministeri fiscal assenyala que la nena hi accedia a canvi de 20 o 30 euros, però també explica que un cop l'home la va obligar a fer-li tocaments. 

El 2017 va tenir lloc un altre episodi amb una altra menor d'edat. En aquest cas una nena tutelada per la direcció generals de la infància i l'adolescència, la DGAIA, quan aquesta tenia 11 anys. En aquest cas li hauria fet tocaments mentre la nena dormia i també li va oferir diners a canvi de proposicions de caràcter sexual. En una ocasió, segons la fiscalia, l'home l'hauria obligat a fer-li una fel·lació. 

La darrera víctima vivia amb l'acusat des de petita i de fet, en el moment dels abusos, treballava per ell cuidant-li la mare. Entre el 2017 i el 2018, quan ella tenia 15 anys, l'home també li va oferir diners a canvi de favors sexuals, als quals la menor s'hi va negar. Finalment, amb 16 anys, hi va acabar accedint en entre cinc i set ocasions. 

Presó i indemnització per danys morals

Tant els familiars de les víctimes com la Generalitat van interposar denúncia a la comissaria dels Mossos a Reus i finalment l'home va ingressar a la presó sense fiança el 2019. A més dels 43 anys de presó, la fiscalia també sol·licita que l'acusat no es pugui acostar a menys de 200 metres de les víctimes ni comunicar-se amb elles en els propers anys (entre 14 i 20). També planteja la inhabilitació per a fer feines o professions remunerades o no que impliquin el contacte directe amb menors. A més, proposa indemnitzacions que oscil·len entre els 6.000 i els 15.000 euros per a les víctimes. El cas es jutjarà dimecres i dijous de la setmana vinent a l'Audiència de Tarragona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades