Back to top

La Fiscalia demana l'arxiu de la causa del 3-O a Reus

És una de les causes obertes a la ciutat pels actes que van tenir-hi lloc durant la tardor del 2017. En aquest cas, s'imputaven diversos regidors de l'Ajuntament, entre ells l'alcalde, per haver signat un manifest el dia de l'aturada de país.
Jutjats

La Fiscalia demana que s'arxivi la causa contra l'alcalde, Carles Pellicer, i quatre regidors més de l'Ajuntament de Reus (Montserrat Vilella, Noemí Llauradó, Mariona Quadrada i Jordi Cervera).

Segons avança tarragonadigital.cat, el ministeri fiscal s'empara en la jurisprudència del TSJC que assegura que la Policia Nacional no és un col·lectiu vulnerable que pugui considerar-se vícima d'un delicte d'odi

I és que la causa es va obrir després que els cinc regidors del consistori signessin un manifest, en representació de quatre de les forces municipals de l'Ajuntament, en el qual es demanava la retirada dels efectius de la Policia Nacional extraordinàriament desplegats a la ciutat durant els dies previs i posteriors a l'1 d'octubre. Després dels incidents del dia de la votació i amb diversos episodis de manifestacions, l'alcalde i els portaveus dels grups municipals van acordar demanar la retirada per evitar incidents. 

La Policia Nacional va denunciar el cas, vincul·lant el manifest amb els crits i insults que van rebre durant les reiterades manifestacions. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades