Back to top

La Flama del Canigó arribarà al Baix Camp

El campanar de Reus s’il·luminarà amb un espectacular joc de llums per recordar que la tradició de la Flama és ben viva al Baix Camp
flama

La Flama del Canigó arribarà com cada any a tots els racons dels Països Catalans i també a Reus de la mà del Patronat Sardanista de Reus i Òmnium Baix Camp. Amb el lema “Enguany encenc la flama per tu”, aquesta tradició vinculada al solstici d’estiu esdevindrà un homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la Covid-19. 

Aquest any, la Flama també continuarà sent un record per als presos polítics i exiliats, per reivindicar la defensa dels drets fonamentals, i no quedarà al marge del moment d’emergència social que viu el país.

A les 22 h, s’insta la ciutadania a encendre una espelma als balcons de totes les cases per retre homenatge a totes les víctimes i els afectats del coronavirus, als serveis essencials, així com als presos i exiliats, i a totes les persones que treballen per mantenir vives les tradicions -com la mateixa Flama-, fins i tot en els moments més difícils. A la mateixa hora, el campanar de Reus s’il·luminarà amb un espectacular joc de llums per recordar que la tradició de la Flama és ben viva al Baix Camp.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, condemnat a 9 anys de presó per exercir drets fonamentals, ha recordat que “la història de la Flama és la d’un poble unit en la diversitat per la llibertat”. “Que en els moments més foscos sap transformar la injustícia en esperança, estenent una xarxa cultural i solidària arreu dels Països Catalans; passant per Brussel·les, Ginebra i arreu del món", ha afirmat.

La Flama del Canigó serà rebuda a l’Ajuntament de Reus

El foc que agermana els Països Catalans la nit de Sant Joan es regenerarà, com cada any, al cim del Canigó la matinada del 22 al 23 de juny. Enguany, però, només hi podran pujar 3 excursionistes autoritzats per tal de complir les mesures de seguretat. Són tres persones del Casal del Conflent, que pujaran la flama que haurà recollit prèviament el Cercle de Joves de Perpinyà del Castellet.

Amb l’ajuda dels Agents Rurals, la flama regenerada es distribuirà des de Coll d’Ares i arribarà al Baix Camp la nit de Sant Joan, gràcies al repartiment descentralitzat, per mantenir les mesures de seguretat, organitzat pel Patronat Sardanista de Reus i Òmnium Baix Camp.

També, com ja és tradicional, el dia 23 de juny, la Flama del Canigó serà rebuda a l’Ajuntament de Reus, en un acte que enguany serà a porta tancada. El missatge que cada any acompanya l’arribada del foc d’aquesta festa ancestral, símbol de germanor entre els territoris de parla catalana, és un manifest coral escrit per 10 ciutadans anònims que han estat al capdavant de la lluita contra la Covid-19, com metges, metgesses i infermers, treballadors de supermercat i l’alimentació, infants, bombers, o el sector de la cultura, entre d’altres. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades