Back to top

La força del Sindicat de l'Habitatge de Reus

Els activistes s'han plantat aquest matí a l'antic Hospital de Reus per a demanar solucions immediates per a les persones que desnonen dia rere dia. Aquest dijous, n'han presenciat dos.

Entren amb força i convenciment. El Sindicat de l'Habitatge de Reus està decidit: no marxaran de les oficines de serveis socials fins aconseguir una alternativa per viure a l'Ilyass. Ell i la seva mare s'han quedat al carrer després d'haver-se quedat sense un pis on viure, i des de serveis socials només els han facilitat una nit d'estada en un hotel.

L'Ilyass no pot treballar perquè està a l'espera de l'informe de discapacitat. Un document que està esperant des de fa més d'un any, però que no li poden oferir perquè, tot i tenir el padró i la targeta sanitària, encara no té el NIE.

La pressió grupal exercida aquest matí a les oficines de serveis socials els ha permès agilitzar els tràmits. De fet, des de l'Ajuntament els han ofert dues setmanes d'alberg a l'Ilyass i la seva mare, encara que es tracta d'un alberg amb males condicions, horari només nocturn i en localitzacions separades

El problema, però, no acaba aquí. Durant la plantada, ha arribat una segona família que també ha estat desnonada, en aquesta ocasió amb tres menors a càrrec. El dia a dia del Sindicat s'exemplifica en un dia com avui. La força del Sindicat haurà de continuar. 

Paraules clau:

Notícies relacionades