Back to top

"La formació en el sector de l'hostaleria és, enguany, més important que mai"

La Costa Daurada ja es prepara per acollir els turistes de cara a aquesta temporada d'estiu. I no només ho fan posant a punt els locals, sinó també formant als seus treballadors.

Segons el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, són milers els professionals del sector turístic de tot Catalunya que s'estan preparant per a la temporada d'estiu 2021.

Entre ells, també els de la Costa Daurada, una de les destinacions més demandades per aquells que busquen sol i platja. I un dels aspectes més importants a tenir en compte en aquesta posada a punt és la formació dels treballadors. Una formació que malgrat que es porta a terme cada any, enguany, amb la pandèmia, "és més necessària que mai", segons assegura el vicepresident de Formació de l'AEH a Tarragona, Manel Ortiz.

Un total de 83 cursos

En aquest sentit, el Departament d'Empresa i Coneixement ha tornat a posar en marxa el pla anual #formacióturisme, amb un total de 83 cursos, dividits en 4 grans blocs, sent la formació en continguts digitals els més demandats.

  • Innovació en producte i servei turístic: consisteix en capacitar els participants en la utilització d’eines i metodologies orientades a la generació de nous productes i serveis innovadors.
  • Transformació digital: té com a objectiu mostrar als participants les oportunitats i potencialitats de l’aplicació de la transformació digital a les empreses turístiques.
  • Màrqueting digital: vol capacitar els participants amb el coneixement pràctic en l’ús de les eines i tecnologies per promocionar les seus productes i serveis a través dels canals digitals (web i xarxes socials).
  • Sostenibilitat i accessibilitat: té com a objectiu de reorientar l’activitat turística cap un model més sostenible i responsable.

Estar al món digital o no existir 

Si parlem de la formació digital, a la pràctica aquesta s'ha convertit, per exemple, en cartes de restaurant en forma de QR o una major presencia a les xarxes socials. De fet, de cara a la nova temporada turística, aquesta presència online serà essencial tenint en compte que les reserves són, cada vegada més, d'última hora i via online.

De moment, però, haurem d'esperar a veure com arrenca aquesta temporada d'estiu. Des del sector, però, tenen totes les esperances dipositades en com evoluciona el procés de vacunació.

Paraules clau:

Notícies relacionades