Back to top

La FRAC cedeix i retira el cartell de Carnaval

 

La FRAC finalment ha retirat el cartell de Carnaval. Així ho ha decidit aquest dimarts al vespre, durant una assemblea en la que la Junta directiva de la Federació Reusenca d’Agrupacions de Carnaval va prendre aquesta decisió per qüestions relacionades amb un possible plagi de la fotografia, i davant del temor de problemes legals amb la imatge original, però en cap cas pel to sexista del primer cartell escollit.

Després de les constants crítiques suscitades pel provocador cartell al llarg d’aquest dimarts, la FRAC ha proclamat guanyador del concurs de cartells a Xavier Martí Huguet, que en un principi va ser el segon més votat. L’Agrupació de Carnaval ha assegurat que esperen que aquesta opció sigui la definitiva.

Tal com va informar aquesta cadena, no seria la primera vegada que es retira un cartell per plagi. I és que només cal remuntar-se a l’any 2006 per trobar-ne un exemple. Llavors al cartell de carnaval es va utilitzar una coneguda imatge del dissenyador novaiorquès Milton Glaser. Un fotografia que es va retirar perquè no complia amb les bases del concurs, on s’especifica que la ‘imatge ha de ser inèdita’. Un requisit que tampoc complia el cartell d’enguany.

No obstant, la Federació ha assegurat, mitjançant un comunicat, que “consideren exagerat el ressò que ha tingut aquesta notícia i les desmesurades i desafortunades declaracions d’alguns col·lectius i representants polítics”, ja que l’equip de govern, la CUP, el PSC i el col·lectiu independentista Arran el van titllar de ‘sexista’  i ‘masclista’. De la mateixa manera, l’ajuntament de Reus va demanar la seva retirada al·legant que el cartell no s’adequava a aquesta festivitat.

La Junta directiva de la FRAC també ha aprofitat per demanar respecte per les seves decisions i ha recordat que el Carnaval de Reus es famós per ser polèmic, satíric i desvergonyit.