La fruita de temporada, més beneficiosa per a l'organisme
Consumir una mateixa fruita pot tenir efectes diferents per l'organisme en funció de si és de temporada o no. Aquesta és una de les principals conclusions a les quals ha arribat un grup d'investigació del Grup de Nutrigenòmica de la Universitat Rovira i Virgili, que està al capdavant del projecte PECT Nutrisalt.
Es tracta d'un estudi que per primera vegada, evidencia que la fruita de temporada proporciona més beneficis pels humans. Els resultats s'han obtingut a través d'experiments amb animals, tal com explica Gerard Aragonès, investigador en nutrigenòmica a la URV.
Per realitzar aquestes proves, més enllà de falsejar les estacions de l'any, també s'alimenten les rates amb fruita de cada temporada. El projecte compta amb el suport de l'Ajuntament de Reus i altres organismes com l'EURECAT i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària. Així, es converteix en la primera evidència científica dels efectes beneficiosos de la fruita segons la procedència i estacionalitat.