Back to top

La Fundació Bofill alerta de la segregació escolar a Reus

Un informe posa de nou la capital del Baix Camp a la llista dels municipis amb una segregació escolar més elevada de Catalunya.
Segregació

La Fundació Jaume Bofill aleta que la pandèmia ha incrementat el risc de segregació escolar. Ho justifica alertant de la fórmula de la preinscripció telemàtica que s'ha posat en marxa aquest any davant la COVID-19.

A tot això cal sumar-hi el risc de famílies que podrien quedar en una situació social i econòmica vulnerable i a la matrícula viva, aquella que es realitza durant l'any, un cop ja ha començat el curs. 

Aquest divendres la Fundació Bofill ha presentat un estudi en el qual s'avalua la situació de més de 100 municipis de tot Catalunya. Reus se situa en el paquet de ciutats amb una segregació escolar molt elevada en comparació amb la de la resta de Catalunya. També Cambrils, Valls i Salou. 

Consulta aquí l'estudi

Núria Sabaté, directora de l'escola Marià Fortuny i membre de la Fundació Bofill, ha passat aquest dissabte pel Notícies de Canal Reus per valorar la situació de la preinscripció i també ha parlat sobre l'estudi. "És evident que la segregació escolar existeix i de l'estudi em quedo amb el canvi de terme: no només som centres de màxima complexitat, sinó que ens convertim en centres de màximes oportunitats", ha assegurat. Considera que des de l'Ajuntament de Reus i també des del departament d'Educació s'estan posant les eines sobre la taula per reduir aquesta segregació. Entre elles, la inscripció única a secundària o la reducció de les ràtios d'alumnes per aula. 

La segregació escolar

S'enten com a segregació escolar el biaix que existeix entre determinats centres d'una mateixa ciutat pel que fa al gruix d'alumnes amb unes determinades característiques socioeconòmiques i culturals. Els anomenats centres de màxima complexitat acaben convertint-se en el calaix de sastre dels alumnes més vulnerables per la seva situació geogràfica i per les àrees de repartiment de les famílies. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades