Back to top

La Fundació Espigoladors recull més de 30.000 kg d'aliments durant el 2020

La fundació ha treballat conjuntament amb l'Ajuntament de Reus per repartir els aliments a les diferents entitats de la ciutat destinades a ajudar a famílies en situació de vulnerabilitat.

Recuperar tot aquell aliment que sigui descartat del circuit comercial és l'objectiu principal de la Fundació Espigoladors. Ja sigui per excedents de producció o per qüestions estètiques, moltes fruites i verdures es malbaraten i la feina dels espigoladors és recollir-les per, després, amb la col•laboració de l'Ajuntament, distribuir-les a persones en situació de vulnerabilitat.

Aquest menjar fresc que ha format part dels lots d'aliments repartits per la Xarxa de Distribució d'Aliments i de les carmanyoles repartides pel Menjador Social de Reus destinats a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat i el cost d'aquesta col•laboració per a la Regidoria de Benestar Social ha estat de 12.100 euros. Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social, ha valorat molt positivament aquesta col•laboració tot explicant que "gràcies a la feina d'Espigoladors i l'estructura de gestió alimentària que té la ciutat de Reus, podem rebre més aliments".

Més de 30.000 kg recollits

Al llarg de 2020 es van salvar al nostre territori  30.306 quilos de fruita i verdura d’agricultura ecològica valorats en 23.816 euros amb la co•laboració de gairebé 300 voluntaris. Aquest èxit ha comportat que el 2021 ja s'hagin fet 6 espigolades i s'hagin recuperat  8.415 quilos d'aliments gràcies als 77 voluntaris.

Ara per ara, s'estan realitzant dues espigolades per setmana i la pròxima serà de recollida de col, aquest dijous 25 de febrer.


do montsant

Paraules clau:

Notícies relacionades