Back to top

La Fundació Frederic Bara, en perill de desaparició

Els seus responsables asseguren que l’Ajuntament de Reus no ha complert amb el conveni signat amb la Generalitat l’any 2017 que obliga al consistori a aportar un 33% d’aquest pressupost anual amb recursos propis.

La Fundació Mossèn Frederic Bara denuncia una falta de compromís per part de l’Ajuntament de Reus. L’any 2017 es va transferir de la Generalitat a l’Ajuntament, com a competència municipal per llei, el finançament anual de la fundació que se situa en 66.500 euros. L’acord fixava que a aquesta xifra se li havia d’afegir un 33% de recursos propis municipals, un percentatge que, segons afirmen els seus responsables, mai s’ha complert.

Enguany, l’activitat que s’hi desenvolupa, valorada en uns 130 mil euros ha sortit a concurs públic a un preu màxim de 60.000€. El concurs es troba pendent d’adjudicació a dia 1 de gener de 2022 i són 3 les entitats que tenen l’opció de guanyar-lo.

Llistes d'espera

En els últims anys el nombre de nens i nenes que acull la Fundació per les tardes i durant el casal d’estiu ha incrementat considerablement. Actualment, a més, hi ha un llista d’espera d’un centenar de joves. Les necessitats de l’organització cada vegada són més grans i el compromís per part del consistori, tal com remarquen des de l’entitat és nul.

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus mantenen amb la fundació convenis anuals, que se signen entre el juliol i el desembre i la quantitat concertada es paga entre el mes d'octubre i desembre, o l'any següent. Per tant, s'obtenen els ingressos quan una gran part de les despeses ja s'han materialitzat. La Fundació assegura que ha d'avançar la despesa sense la garantia que ho cobrarà de l'Ajuntament.

Qui vulgui ajudar la Fundació Frederic Bara ho pot fer a través de Bizum al codi 05329.

Paraules clau:

Notícies relacionades