Back to top

La Fundació "La Caixa" engega la campanya 'Cap llar sense aliments'

Els ciutadans podran canalitzar el seu suport econòmic per a famílies en situació de vulnerabilitat a través de diferents plataformes de Caixabank fins al 30 de juny.

La Fundació "la Caixa" i CaixaBank han donat el tret de sortida a la segona edició de la campanya «Cap llar sense aliments» que pretén donar suport econòmic als Bancs d'Aliments per poder abastar l'augment de demanda que hi ha hagut a causa de la pandèmia. En concret, al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona s'està arribant a atendre a 37.000 persones diàriament, un fet que corrobora la necessitat d'engegar campanyes solidàries.

La responsable d'acció social de CaixaBank a la Direcció Territorial Catalunya, Mireia Gorchs, ha volgut destacar el paper del Banc d'Aliments, quan "l'any passat ja van aixecar la mà demanant ajuda, i enguany no han fet més que veure incrementar les cues en els centres de distribució d'aliments, sobretot, de persones que fins ara no havien acudit al Banc d'Aliments i s'han vist obligades a demanar aquesta ajuda".

Davant d'això, Gorchs, ha manifestat que "esperem seguir sumant solidaritat i aconseguir el màxim de donatius possible, per tal que cap persona es quedi sense l'alimentació bàsica pel seu dia a dia".

Caixabank i Banc d'aliments

Campanyes com la que ha engegat CaixaBank, permeten que el Banc d'Aliments tingui liquiditat per adquirir els productes necessaris, és per això que des de la institució agraeixen el seu suport. De fet, el president del Banc d'Aliments a les Comarques de Tarragona, Eusebio Alonso, ha valorat molt positivament l'acció de CaixaBank, ja que "ha fet un exercici intel•lectual de solidaritat més fort de l'habitual, cosa que no han fet altres institucions".

Alonso ha explicat que gràcies a donacions com la de l'entitat financera "hem comprat, fa uns dies, 340.000 Kg de menjar, xifra que seria impensable amb finançament propi". Així mateix, també hi ha hagut una voluntat de les empreses del sector agroalimentari que s'han sumat a aquesta donació solidària.

Com col•laborar?

Banc d'Aliments Reus

La campanya va iniciar-se el passat mes d'abril i s'allargarà fins al pròxim 30 de juny. Tots aquells que vulguin fer els seus donatius ho podran fer a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank; a través de CaixaBank NOW, tant a l'app com al web, i a través també del portal corporatiu de CaixaBank, per als qui no són clients de l'entitat. Una altra opció de col•laboració és a través de Bizum, enviant el donatiu al número 38014.

Tota la informació de la campanya i de les diferents formes de col•laboració es poden trobar al web www.capllarsensealiments.org.

Paraules clau:

Notícies relacionades