Back to top

La Fundació Mossèn Frederic Bara sobreviu a un any sense subvencions

Des de fa més de 30 anys, la Fundació Mossèn Frederic Bara de Reus treballa per oferir un millor futur als infants i joves de la ciutat que es troben en risc d'exclusió social. Una tasta solidària que aquest 2018 han hagut de fer sota mínims. I és que no han rebut cap subvenció durant tot el 2018. Una manca d'ingressos que ha comportat que la fundació s'hagi vist en una situació crítica.
La Fundació Mossèn Frederic Bara sobreviu a un any sense subvencions

A través d'activitats i tallers diversos, la Fundació Mossèn Frederic Bara de Reus treballa per oferir un futur millor als joves i infants amb escassos recursos socioeconòmics o amb estructures familiars febles. Un espai de creixement que aquest 2018 ha vist perillar els seus comptes. I és que la Fundació no ha rebut cap mena de subvenció per part de l'Ajuntament de Reus. Una contribució econòmica que suposa el 50% del total d'ingressos que rep l'entitat.

Un ajut financer que era responsabilitat de la Generalitat de Catalunya, fins que, fa dos anys, es va decidir que la Fundació oferia un servei de proximitat i que per tant ho havia de pagar el consistori en qüestió. Una decisió que ha provocat que enguany l'Ajuntament reusenc no hagi abonat aquesta subvenció fins ben entrat el 2019.

"Hem passat pelats el 2018 i hem pogut cobrar la subvenció el 2019. Però clar, aquests retards ens fan patir molt, ja que mai sabem si arribem o no", denuncia la directora de la Fundació, Merche Martínez.

Des de la Fundació asseguren que ja s'han reunit amb el consistori reusenc per normalitzar els pagaments de cara a aquest 2019, i esperen obtenir la subvenció abans que se celebrin les pròximes eleccions municipals.

Paraules clau: