Back to top

La Fundació PortAventura recapta diners pel servei de pediatria de l'Hospital de Reus

El dotzè Sopar Solidari de la Fundació PortAventura ha recaptat la xifra rècord de més de 120.000 €, que es destinaran a projectes pediàtrics de l'Hospital Joan XXIII i de l'Hospital Sant Joan de Reus

Més de 1.100 persones es van reunir ahir a la dotzena edició del tradicional Sopar Solidari anual de la Fundació PortAventura, celebrat a PortAventura Convention Centre. La trobada ha aconseguit un nou rècord de recaptació i ha arribat a la xifra de 120.675 euros, que es destinaran a projectes pediàtrics de l'Hospital Joan XXIII i de l'Hospital Sant Joan de Reus, i a l'ampliació de la iniciativa PortAventura Dreams Village.

L'Hospital de Reus destinarà aquests fons a tractar l'obesitat infantil

Part dels fons recaptats es destinaran a la Plataforma de Simulació Mèdica per a l'Abordatge del Tractament de l'Obesitat Infantil de l'Hospital Sant Joan de Reus. Les autoritats sanitàries internacionals coincideixen a assenyalar unànimement l'obesitat infantil com un dels problemes de salut pública més preocupants.

Aquest factor de risc influeix en el desenvolupament de malalties com la diabetis tipus 2, la hipercolesterolèmia i la hipertensió arterial, fet que predisposa des de la infància a patir malalties cardiovasculars greus.

El projecte de l'Hospital Joan XXIII

El projecte de l'Hospital Joan XXIII que es beneficiarà de part de la recaptació està liderat per l'Aula de Simulació Clínica i per professionals de medicina i infermeria del Servei de Pediatria. L'activitat pediàtrica quirúrgica i d'urgències requereix l'entrenament exhaustiu i continuat del personal sanitari tant facultatiu com d'infermeria en el maneig de pacients pediàtrics en situacions crítiques.

La simulació clínica és una eina d'aprenentatge important, i la seva eficàcia en la formació de personal sanitari està àmpliament demostrada. Actualment, aquesta Aula de Simulació Clínica disposa d'un simulador amb què es duu a terme aquesta formació, però per facilitar el mateix entrenament en casos de situacions clíniques complexes, cal disposar d'un simulador d'alta fidelitat pediàtric.

Tots dos centres treballen en el desenvolupament d'iniciatives centrades en la innovació i la investigació mèdica per millorar la qualitat de vida d'aquests infants i joves.

Paraules clau:

Notícies relacionades