Back to top

La Fundació Reddis dona un ecògraf a la Facultat de Medicina de Reus

L’aparell està instal·lat al Centre de Formació i Innovació en Simulació de la URV, ubicat a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Gràcies a l'ajut que la Fundació Privada Reddis ha atorgat a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, els estudiants dels graus de Medicina i de Fisioteràpia de la URV disposen d’un ecògraf que els permetrà millorar el seu nivell de competències. L’ecografia clínica és un instrument útil per al diagnòstic de malalties, que amb els anys s’ha convertit en una eina bàsica a les mans de qualsevol metge.

Els estudiants podran millorar les seves competències

D’aquesta manera, els futurs metges i fisioterapeutes podran millorar l’aprenentatge pràctic i aprofundir en els coneixements i la tècnica d’aquest instrument. L’aparell està instal·lat al Centre de Formació i Innovació en Simulació de la URV, ubicat a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Disposa de programes pioners, com el pacient simulat, perquè els estudiants adquireixin les competències i habilitats necessàries per a l’exercici de la seva professió.

La Fundació Reddis ja havia col·laborat amb la URV

Durant l’acte, el dimecres 23 de juny, Carme Buixeda, presidenta de la Fundació Reddis, va apuntar que "no és la primera vegada que la Fundació Privada Reddis col·labora amb la Facultat de Medicina", i en aquesta ocasió "el material subvencionat servirà per a formar els futurs metges en la tècnica que els ajudarà en la diagnosi més fiable d’aquesta malaltia".

D'altra banda, Antoni Castro, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, va agrair a la Fundació Reddis la donació de l’ecògraf, que té un cost de 12.000 euros, perquè l’aparell "té autonomia per fer hores de docència i contribuirà a incrementar el nivell competencial dels estudiants". Buixeda i Castro van coincidir a destacar que l’evolució tecnològica és constant i provoca que els programes formatius dels estudiants també hagin de canviar molt sovint.

Paraules clau:

Notícies relacionades