Back to top

La Ganxeta es posarà en marxa el 10 de gener

En total, hi haurà 21 estacions i 250 bicicletes. El preu de la tarifa normal serà de 9 €, tot i que s'ha definit un sistema de bonificacions per abaratir el seu cost.

Agafar una bicicleta pública en alguna de les estacions, desplaçar-se per la ciutat durant un màxim de 30 minuts i deixar-la en un altre dels punts definits. Aquest és bàsicament el funcionament de la Ganxeta, el servei de bicicleta compartida impulsat per l'Ajuntament de Reus, el 10 de gener es posarà en marxa el servei amb 21 estacions en diferents punts de la ciutat i 250 bicicletes. A més, cada usuari podrà gestionar el servei a través d'una aplicació mòbil.

Tarifes del servei

Des de l'Ajuntament de Reus també s'ha donat a conèixer les tarifes del servei. Aquest tindrà un cost genèric de 9 euros, tot i que si es fan més de 20 usos al mes, el preu passarà a ser de 7 euros. Per altra banda, s'han creat la Tarifa Jove per a usuaris d'entre 14 i 29 anys i la Ganxeta Daurada per a majors de 65 anys. En aquest cas el preu serà de 6 euros al mes. En tots tres casos, es farà una bonificació de tres euros per cada tres mesos d'alta al servei. Ara bé, si només es vol fer un viatge també hi haurà una tarifa simple d'1 € per viatge. 

TARIFA GANXETA

9 € al mes / 7 € (si es fan més de 20 usos al mes) + Bonificació trimestral de 3 €

TARIFA GANXETA JOVE (usuaris de 14 i 29 anys)

6 € al mes + una bonificació trimestral de 3 €

TARIFA GANXETA DAURADA (usuaris de més 65 anys)

6 € euros + una bonificació trimestral de 3 €

Malgrat el sistema de bonificacions, el cost de la Ganxeta està per sobre del preu d'altres models de bicicleta compartida com el de Barcelona que costa 50 euros l'any o el de Girona que en costa 30 €.

Paraules clau:

Notícies relacionades