Back to top

La Geganta Índia de Reus ja té la seva figura de xocolata

S'incorpora a la col·lecció de mones del Seguici Festiu de la ciutat que des del 2009 du a terme el forn de pa i pastisseria Huguet de Reus

La geganta Índia de Reus és el nou element del seguici festiu que s'uneix a la col·lecció de figures de xocolata de la Mona de Pasqua. Dins de la tradició de la Pastisseria Huguet de crear un nou element en aquest format dolç al voltant de la festa de Setmana Santa, enguany han volgut llençar-se a donar vida a la miniatura de la parella de l'Indi.

Tal com és tradicional cada any, la Pastisseria Huguet estrena una nova figura de xocolata de l'element festiu del Seguici reusenc. Per la Pasqua de 2022, el pastisser Ramón de la Fuente, ha creat la versió dolça de la geganta Índia, la parella de l'Indi, el qual ja va crear l'any 2012.

Diversos regidors de l'Ajuntament han acudit a la presentació. Tot i que en un principi també estava prevista la presència de l'alcalde finalment no ha arribat a comparèixer.

geganta xocolata

Des del 2009

La col·lecció de mones del Seguici Festiu de Reus va començar el 2009 amb una reproducció de la Mulassa i, els anys següents, va tocar el torn de l'Àliga de Reus i de l'Indi que, amb la figura d'enguany, passa a tenir parella. La tradició de fer aquestes reproduccions en xocolata ha fet que any rere any s'esperi quin és l'element seleccionat, una tradició que s'ha vist afectada també aquestes dues darreres edicions per la COVID. 

Entre la col·lecció es pot trobar un 3 de 9 dels Xiquets de Reus, el gegant Carrasclet, els gegants Vitxets de Reus, els Japonesos, el Drac de Reus, el Basilisc, el Lleó de Reus i, fins i tot, el campanar. La darrera proposta que es va incorporar l'any 2019 havia estat el Bou de Reus. La mona de l'Índia ha estat dissenyada, com la resta d'elements del Seguici Festiu, per l'escultor Manel Llaurador. 

Paraules clau:

Notícies relacionades