Back to top

La Generalitat aprova l'estudi informatiu del tramvia entre Cambrils i Vila-seca

En paral·lel, s’està redactant l’estudi informatiu de la resta de la xarxa tramviària, que inclou la connexió entre Reus i Tarragona

El Departament de Territori, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, ha adjudicat el projecte constructiu de la primera fase del tramvia del Camp de Tarragona, entre Cambrils i Vila-seca. El document definirà les actuacions necessàries per a la implantació d’un sistema de tramvia, de 14,60 quilòmetres de longitud, als municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca, a partir dels estudis informatius i d’impacte ambiental aprovats pel Departament.

Amb aquest projecte, s’assoleix un doble objectiu: es recupera un mode de transport públic pel corredor de l’antiga xarxa de rodalia i s’elimina l’efecte barrera de la infraestructura fora de servei mitjançant la integració urbana de la solució tramviària.

D’acord amb les ofertes presentades, l’adjudicació del projecte constructiu s’ha realitzat a l’empresa Ayesa Ingeniería y Arquitectura, amb un termini de redacció de 15 mesos i un pressupost d’1,6 milions d’euros (amb IVA). La inversió prevista per a la implantació del tramvia entre Cambrils i Vila-seca, que inclou també un centre de control-cotxeres i material mòbil, és d’uns 150 milions.

En paral·lel, s’està redactant l’estudi informatiu de la resta de la xarxa tramviària, que inclou la connexió entre Reus i Tarragona i els ramals de penetracions urbanes, així com la connexió entre Vila-seca i Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades