Back to top

La Generalitat aprova el nou decret d'energies renovables

Des de la Xarxa Catalana per a una Transició Energètica Justa asseguren que el nou decret ni protegeix el territori ni permet que s'avanci en sobirania energètica.

El govern de la Generalitat ha aprovat el nou decret d'energies renovables, amb la voluntat d'apaivagar l'oposició que molts projectes han aixecat durant els últims anys al territori. D'aquesta manera, les empreses promotores hauran de parlar amb els propietaris i els ajuntaments abans de tirar endavant el projecte, cosa que ara no era necessari. A més, l'empresa també haurà d'oferir al municipi afectat la possibilitat de participar fins a un 20% del negoci.

Malgrat que tot plegat serveix per buscar consens entre les empreses i les entitats ecologistes, els projectes podrien tirar endavant igualment si es considerés d'interès públic. Segons la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha assegurat que aquest canvi legislatiu només és un primer pas, però serveix de punt de partida per accelerar la transició energètica a Catalunya. Els ecologistes, però, no estan contents amb aquest nou decret. Des de la Xarxa Catalana per a una Transició Energètica Justa asseguren que el nou decret ni protegeix el territori ni permet que s'avanci en sobirania energètica.

Paraules clau:

Notícies relacionades